LAHN (Лаборатория за анализ на натурални масла) е специализирана в контрола на качеството на натурални масла и шафран. Ние изготвяме доклади за съответствие във връзка с нормите AFNOR, ISO, CODEX, Фармакопея или европейски регламенти.
Контролът на качеството на зехтините позволява установяване на съответствието VIERGE EXTRA, задължително за търговията със зехтини съгласно регламент CE 2568/91. Ние анализираме също всякакви видове хранителни масла (слънчогледово, орехово, лешниково, камелиново, шафраново, рициново, бадемово, сусамово, конопено, рапично, черен кимион, гроздови семена, соево, арганово и др.) и изготвяме доклади за съответствие спрямо нормата CODEX. Лабораторията анализира състава на етеричните масла (лавандула, лавандин, мащерка, градински чай, розмарин, исоп и др.). Ние изготвяме алергенни листи, технически листи, сертификати IFRA за използването на етерични масла като съставки в козметични продукти.
Лабораторията предлага също анализ на няколко физико-химични параметри: индекс на киселинност, индекс на пероксид, плътност, рефрактометрия. Индексът на пероксид е особено търсен за оценка на сроковете на годност на маслата (DDM). Лабораторията също така анализира шафран съгласно нормата ISO на нормата шафран 3632. Нашата лаборатория извършва всички тези анализи и регулаторни документи с голяма реактивност. Нашите доклади могат да бъдат изготвени на френски или английски език.
LAHN предлага изготвяне на сертификат за хранителност за вашите етерични масла.
Сертификатът посочва допустимите дози етерични масла в приготвените я...
Протокол ISO
Анализите по ISO на етеричните масла от лавандула (и лавандин) са специалността на лаборатория LAHN.
Имаме също така силна експертиза в ...
Анализ на състава на мастните киселини на слънчогледовото масло. Високо съдържание на олеинова или линолова киселина. Съответствие с ХРАНИТЕЛНИТЕ КОДЕ...
Етерично масло от мащерка с туяно. trans-4-thujanol: 38,4%. cis-4-thujanol: 1,9%. Линалол: 4,2%. Пълна хроматографска анализа в PDF. Само на едро (на ...
Пероксидиране и интра-молекулярна реакция
Маслиновите масла стават гранясали с времето. Гранясването е химична промяна в молекулярните структури на ра...
Естествен кристал на 4-туянол. Приложение за фармацевтично изследване. Аналитичен стандарт за хроматография. Активна съставка за агрономични изследван...
LAHN може да извършва микро-екстракции с водна пара на ароматни растения, за да произведе няколко капки етерични масла.
С 20 до 100 г пресни растения...
Растителните масла (като зехтин) не са инертни вещества. Химията им се променя с времето. За да илюстрираме това стареене на маслата, ето пример за ра...
Анализ на растителни масла, маслодайни семена, макерати. Съответствие с CODEX. Индекс на киселинност, индекс на пероксид, индекс на пречупване. Плътно...
Анализ на конопено масло. Състав на мастни киселини. Индекс на киселини и пероксиди.
Анализ на етерични масла от коноп. Състав на терпени. Бета-мирцен...
Аргановото масло се произвежда изключително в Мароко. То обикновено се използва в Европа като съставка в козметични продукти. Въпреки това, съществува...