...Екстрактите от магданоз придават пикантни, зелени и билкови нотки на солените ястия. Те са особено подходящи за солени вкусове и могат да се използват за кулинарни храни като сосове, маринати или смеси от зеленчуци.
Козметика
В козметиката, екстрактите от магданоз се срещат в продукти, използвани за грижа за лицето.
...Горчицата с чесън и магданоз е горчица с характер и съответстващи вкусове, която е много ценена в средиземноморската кухня.
Тя е истинско удоволствие в комбинация с гриловани ястия (месо и риба) и със салати.
Съставки: Вода, семена от горчица, оцет, сол, чесън 0,5%, магданоз 0,4%, шалот, подправки, натурални аромати, консервант: натриев бисулфит.
Съществува и в кофа от 1,1 кг.
...• Гелеви сосове на солена и сладка основа в кубчета IQF с размери 4x4x4, 6x6x6, 8x8x8 или 12x12x12 мм
• Масла и подправки в кубчета IQF с размер 8x8x8 мм
ХАРАКТЕРИСТИКИ
• Готови за употреба
• Възможна адаптация на устойчивостта на студени обработки и текстурата при нагряване
ПРИЛОЖЕНИЯ
• Маркиращи за колбаси, кайма, нъгети…
• Топинги за пица
ОПАКОВКА
• Чанта от 10 до 15 кг
• Картон от 10 кг
СЪХРАНЕНИЕ
• 12 до 18 месеца при -18°C
НЯКОЛКО ПРИМЕРА ЗА РЕЦЕПТИ
• Чесън / магданоз
• Кетчуп
• Домат
• Мексикански
• Къри
• Горчица
• BBQ
• Сирене...
...Биологичен персилад "Прованс д'Антан" от Аракел, етикет AB
Истинска провансалска рецепта за подправяне на вашите зеленчуци и всички сосове за гарнитура към вашите топли или студени ястия.
Съвет: смесете 1 супена лъжица биологичен персилад във вашата винегрет.
Съставки: био босилек 45%, био чесън 40%, био магданоз 15%. Продукт от 1-ва категория, пресяван 3 пъти, в красивата си декорирана кутия.
Метална кутия
Нетно тегло 18гр...
...Кориандърът е ароматно растение от семейството на чадърите. Обикновено се нарича "арабски магданоз" или "китайски магданоз".
Известен от древността – евреите го използвали за ароматизиране на своите питки, а римляните за консервиране на месото си – кориандърът е бил въведен в Англия от римляните, откъдето по-късно се е разпространил в Америка.
Това е едногодишно или двугодишно растение, което...
...Меленият черен пипер е много ценена подправка с горещия и остър вкус, която има разнообразие от приложения в кухнята.
Използвания на меления черен пипер в кухнята:
Добавя се практически към всички храни, всички рецепти: супи, меса, зеленчуци, дресинги, сосове.
Той се съчетава много добре с: ароматизирани солници, джинджифил, кардамон, чесън, кимион, лавандула, индийско орехче, портокалова кора, магданоз, лимонова кора, лук.
Ползите от меления черен пипер:
Той е мощен противовъзпалителен агент, улеснява храносмилането, ограничава подуването на корема, бори се с гаденето и случайната запек.