...Зелено кафе обозначава непечените кафеени зърна, които произлизат от плода на кафееното дърво, обикновено от видовете Coffea arabica или Coffea canephora (робуста). В противовес на печените кафеени зърна, използвани за приготвяне на традиционно кафе, зелените кафеени зърна запазват своята естествена цветност, както и своя оригинален хранителен и химически профил.
...16-18, това се отнася до размера на кафените зърна, сортирани според техния диаметър.
Клас 1 (по подразбиране 0-11): това показва нивото на качество на кафето, като клас 1 е най-високото възможно ниво на качество. Числото в скобите показва максималния брой дефекти, разрешени на паунд кафе.
...както и за перколатори. Има също така гама от кафе с моно произход, изключителни сортове чиста Арабика от Латинска Америка, както и рядка перла от Индонезия, чиста Робуста с ненадмината фина. Върхът на кафето на зърна е естествено Elite Espresso Bar. Смес от най-добрите Арабика и точно толкова Робуста, колкото е необходимо, за да поставите в чашата си ристрето или еспресото, както в Италия. Силата...