...Минервуа Руж
Смес:
Сира - Гренаш - Каринян
Потенциал за стареене:
Около 5 години
Винификация:
Беритба, извършена при максимална зрялост, улеснена от добрата експозиция на тероара. Остраняване на стъблата, дълга мацерация, термична регулация.
...ВИНОВЕ
Малбек (Минервуа - Лангедок) 70%
Сира (Лангедок) 30%
ВИНОФИКАЦИЯ
Източник за Малбек:
- Малбек (Минервуа) винфициран традиционно с цел извличане на основата, богатството и сложността.
Източник за Сира:
- Сира (Минервуа) за нотки на черни плодове и подправки.
ДЕГУСТАЦИЯ
Свежест с мента, копринена текстура и аромат на роза. Съчетание на Малбек (богатство и сложност) с нотка Сира за плод и подправки.
Нека да очарова носа ви и да изненада небцето ви, той ще бъде идеалният партньор на козе сирене или на печено червено месо или в сос. Доказателството е в чашата!
Идеално сервирано на 12°C-14°C...
Историята на Винариите Кандлер започва преди 30 години, когато нашето франко-германско семейство решава да закупи загубени земи в задния край на Минервуа в Рубия, между земя и море, между средновековния град Каркасон и Канала дю Миди. Шато Турил носи името на "Пиер дю Турил", стара галско-римска сигнална кула, която наднича над този кът от гарига вече 2000 години. Втората генерация поема управлени...
... отлежаване в дъбови бъчви за нашите вина, отлежаване на общи утайки за белите (6 месеца) и мацерации над 6 седмици за червените. Работа с гроздето чрез гравитация, намаляване на сулфитите.
Характерът на нашите вина: плод, удоволствие, контролирани и копринени танини.
Нашите бутилки (визуал): цветни, те образуват фреска, поставени една до друга, творба на артист (изящни изкуства Париж).
Посрещане: Gîte de France, за да споделим нашата страст.
Нашата убеденост: биологично земеделие.
Нашата цел: да не правим същото вино като съседа и да ви предложим момент на удоволствие.