...Маслото отмащерка е билково масло, получено отмащерка. Мащерката е вид растение, което расте предимно в гори, поляни и тревисти местности. Това е вид, който расте в горещи климатични условия. Обикновено се използва като подправка в кулинарни приложения. Масло от листа на Thymus Vulgaris, с научното си наименование, се използва в устната хигиена, ароматерапията и козметични продукти. В...
...1- Kmark ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ
Подправка, събрала на едно място подправки, които подхождат на пилешки ястия.
Основните подправки, които съставят сместа, са къри, сладък червен пипер, кориандър, мащерка, чесън, кимион, розмарин, дафинов лист и сол.
ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ
Това е смес от подправки, подходящи за пилешки ястия.
Основните подправки, които съставят сместа, са къри, сладък червен пипер, кориандър, мащерка, чесън, кимион, розмарин, дафинов лист и сол.
...Орегано, родом от Средиземноморския регион, е специалитет на Турция. Тази диворастяща билка с много видове се смесва, за да се получи сложен качествен орегано.
Орегано произлиза от гръцкия език, където означава "Радост на планината". То е най-популярната от ароматните билки, тъй като може да се използва за подправяне на сосове за паста, птици, месо и риба, както и за пици, салати, ястия с яйца и...
...Мащерка е едно от най-важните лечебни и ароматни растения в Турция, водещо в търговията с подправки и етерични масла. Освен че разполага с много богата флора по отношение на видовете мащерка (Origanum, Thymus, Thymbra, Satureja и др.), нашата страна е станала световен лидер с високото си производство и е призната на международно ниво с марковата стойност на "Turkish Thyme". В нашата страна, районите за производство на мащерка са основно разположени в провинциите Денизли, Маниса, Ушак, Кютахия, Айдън, Анталия и Хатай.