...Пресните грахчета често се консумират като гарнитура, с варено и подправено масло и/или мента. Обикновено се добавят сол и пипер към граха, но само когато вече е сервирано. Пресните грахчета също се използват за приготвяне на месен пай, печен в гювеч (форма), салати и запеканки от ориз или картофи с зеленчуци. Грахът се вари и се използва за супи и основни ястия, като грахова каша. В наши дни...
...Старото руско овесено брашно (руски „толокно“) е овесено брашно с приятен вкус, произведено от специално обработени овесени ядки. Може да се приготви вкусна каша или да се направят сладкиши от това брашно. Това овесено брашно се препоръчва като диетична и диабетична храна. Една чаена лъжичка от този продукт съдържа една пета от необходимото дневно количество протеин и много полезни фибри. Технологията на студено смилане (t < 40°C) позволява запазването на повечето витамини и минерали.
Тегло: 500 г...