... използва за безглутенови сладкиши, палачинки и палачинки. Печената и суровата елда имат сравними количества хранителни стойности, като печената има малко по-малко, което е причинено от процеса на печене. В кашата ще намерим много протеини, подобни на протеините от бобовите култури и фибри. Тя съдържа екзогенни аминокиселини: лизин, който подобрява усвояването на калций, укрепва имунитета и триптофан, необходим за производството на серотонин. Елдата съдържа голямо количество калий и магнезий, витамини от група B - B1, B2, B6, PP, витамин E, както и желязо, цинк и силиций.
...Печената елда дължи името си, специфичния вкус и аромат на термичната обработка. Това е зърно от елда, което е било подложено на печене, без да загуби своите атрибути. Продуктът притежава много здравословни свойства, като подкрепа на работата на червата и понижаване на кръвното налягане. Бъдейки отличен източник на лесно усвоим протеин, печената елда е важен елемент от веганската и вегетарианската диета. Леко горчивият вкус на елдата идеално се съчетава както с месни, така и с вегетариански ястия – палачинки, пирожки, сарми или палачинки.
... печен вкус и аромат. Той се произвежда от диви ядки на елда от високи планини и идва при нас под формата на гранули, които се пекат с помощта на специална съвременна технология. Той е богат на витамини, магнезий, цинк и антиоксиданти. Без кофеин, глутен, захар и подсладители. Има детоксикиращ и лек потискащ апетита ефект, стимулира метаболизма, подобрява паметта в дългосрочен план и укрепва...