...В непокътнати пасища в вътрешността на региона Кампания се отглеждат селектирани крави, чийто вкусен мляко ще даде живот на кравешката моцарела. Това е много свежо сирене с влакнеста структура, много подобно на моцарелата от буйал. На вид е перлено бяло, а мекото му вътрешно съдържание разкрива тънки пластове. Кравешката моцарела има деликатен вкус, но в същото време е добре разпознаваема заради своите органолептични характеристики. Освен че се консумира прясна, често се използва като съставказаготвене. Класически пример е пицата, където се добавя, за да й придаде различен вкус от обичайния.
... отдавна се използва като естествено средство за облекчаване на кашлица и болки в гърлото.
За производството на MACUBA, ILCAR реши да избере вакуумно готвене, техника, която, в сравнение с традиционното готвене, позволява да се достигне желаната концентрация при по-ниска температура, така че да се запазят всички органолептични и ароматни характеристики на рожковите, предлагайки продукт с високо качество, богат на витамини, минерални соли и полифеноли, мощни антиоксиданти.
...-простия и бърз метод на готвене, но все пак е богат на фибри, минерални соли и витамини. Не е необходимо накисване: достатъчно е да го изплакнете под течаща вода, за да премахнете евентуални остатъци, и да го сварите във вода (пропорция: една част зърно, две части вода) за около 30-40 минути. След приключване на готвенето се препоръчва да изчакате десет минути, преди да го подправите, за да абсорбира добре водата. Може да се приготвя и на пара или да се запича. Може да се използва и като основна съставка в салати, гарнитури или за приготвяне на вкусни ястия с риба или зеленчуци.
... автентичността на всяка съставка и я сервира на масата.
*бульон, приготвен според инструкциите: Разтворете 1 кубче месен бульон Bauer в 500ml вода и оставете да заври за няколко минути, като разбърквате от време на време. Кубчето може също да се добавя към храните (супи, минестрони, сосове, рагу, меса, риби, ризото, яйца и др.) по време на готвене, в желаното количество.
... половинки или на кубчета 10x10 или 20x20 мм, а също и на филийки.
• Баджан: Обелени и готови на кубчета 10x10 мм или на филийки.
• Зелка: Приготвена на стил жулиен, перфектна за салати и гарнитури.
• Радичио: Нарязано или на жулиен, идеално за цветни и вкусни ястия.
• Бяла лук: Обелена или на кубчета 10x10 мм, основна съставказа всяка кухня.
La Fattoria del Sole се ангажира да поддържа високи стандарти за качество и свежест, уважавяйки земята и традициите, които ни направиха това, което сме днес. Открийте автентичните вкусове на нашата земя!