...Саламът Фелино е изискан деликатес, приготвен от свинско месо. Името му произлиза от местността на произход, село в провинция Парма. Саламът Фелино съдържа по-високи нива на протеини и по-малко количество мазнини в сравнение с другите подобни салами.
Традиционно се нарязва диагонално, създавайки овални резени, с дължина приблизително два пъти по-голяма от диаметъра на салама.
...Този от Фелино, сред хилядите италиански салами, е най-сладък, приготвен с малко сол, зърна черен пипер и отлежал в долината на пармския шунка. Само от тежки италиански свине, започвайки от „трито ди банко“ (постно месо, без нерви и с тънък слой мазнина), първо смляно на средно едро, след това омесено с подправките (сол, пипер, малко бяло вино), оставено да почине, набито в червата „кулара“, както изисква най-автентичната традиция, която ще запази салама винаги мек. След два-три месеца ето я нарязаната на кръст филия, с пълен, кръгъл аромат, с особен вкус на щастие.
... потребителя и именно поради това сме разработили линии от натурални продукти, произведени ръчно. Салумфицито произвежда шунка, свежа наденица екстра, сушена наденица, Луганега, салам Зия Ферарезе, салам Дел Гуелфо за грил, салам Дел Контадино и голям местен, салам тип Милано, Унгарски, Фелино, Ферарезе, Неапол, Фабриано, зрял гуанчале, капа ди теста, цициоли, котечино и зампоне, бондола, капели на свещеника и други специалитети за търговия на дребно, ГДО и ресторантьорство.
... Реджано DOP от равнината, хълмовете и планината, с узряване от 36 до 80 месеца. Традиционен балсамов оцет от Модена IGP, отлежавал в дървени бъчви от 12 до 30 години. Прошутто ди Парма DOP, Кулатело ди Каноса (RE) с минимално узряване от 24 месеца, Саламе ди Фелино, Мортадела от магаре, Саламе от магаре, Стролгино. Полуготови: Котечино, Цампоне, Варен салам, също ароматизиран с трюфел - Трюфел...