...Лимонът е дърво, което достига от 3 до 6 метра височина. Пъпките и венчелистчетата са бели и лилави. Лимонът Примофиоре е класическият лимон, който се наслаждаваме през зимата, отразяващ щедростта на земята на Сицилия: сокът и маслата са съществени и ароматни, вкусът е силен с висока киселинност, формата му е удължена или овална с изпъкналост от долната страна. Както всички лимони, така и кората...
..."Il Limone Bianchetto" е сорт италиански лимон, ценен за своя деликатен вкус и сочност. Тези лимони се характеризират с кора с бледожълт цвят и сочна и кисела пулпа. Узряването протича от март до юни, което ги прави налични през пролетта.
"Limoni Bianchetto" са богати на витамин C и антиоксиданти, които подкрепят имунната система и защитават клетките от увреждане от свободните радикали. Те са идеални за приготвяне на сокове, сосове и десерти, благодарение на уникалния си вкус и универсалност в кухнята.
...МАРМЕЛАДИ ОТ ОРАНЖИ, ЦИТРУСИ, МАНДАРИНИ, ЛИМОНI, ЧЕРВЕНИ ОРАНЖИ - Мармеладите от Лимони, Оранжеви, Мандарини, Смес Цитруси и Червени Оранжеви се произвеждат от най-добрите цитруси от Сицилия, нарязани на парчета и обработени с кората, за да се запази естествената същност и ароматът на пресните плодове. Препоръчват се за закуска, богата на въглехидрати, а в Сицилия се използват и за приготвяне на вкусни десерти. Без добавяне на консерванти или оцветители.
... много храни - от риба и морски дарове до салати и плодови десерти, както и за приготвяне на сладоледи и свежи напитки.
Лимонът се използва и за терапевтични цели в борбата срещу раковите заболявания и ревматизма. Един единствен лимон съдържа 35% от дневната нужда от витамин C. Много вероятно този плод има азиатски произход, може би индийски; той е въведен в Средиземно море от арабите преди около хиляда години. В момента Сицилия е един от най-продуктивните региони за лимони.
Продуктът е наличен почти през цялата година.
...Процесите на обработка на myiafood позволяват да се запази ароматният и балансиран профил на италианските лимони, събрани изключително в Калабрия и Сицилия, успявайки да предадат на нашите клиенти неповторимото усещане за свежест, удоволствие и естественост на тези цитруси.
С „Сок от лимон Myiafood“ добавяте перфектен и балансиран цитрусов вкус на напитки, маринати за меса и риба, морски дарове, салати и десерти!
Формат: 1л...
... витамин C, той помага в борбата с грип и настинки, противодейства на свободните радикали. Освен това помага на храносмилането и дишането и дори насърчава производството на енергия на клетъчно ниво! Чаят е естествено богат на теин, вещество, което стимулира нервната система и помага за вниманието и концентрацията.
Чай & Лимон Bio Plose съчетава най-добрите био лимони с внимателно подбрани чайове от биологично земеделие в напитка, която може да ти даде цялата енергия с максимален вкус.
Капацитет: 0,25л
Код: 02064
Категория: чай...
Страстта към нашата земя и продуктите, които тя произвежда, ни кара ежедневно нашите представители да избират най-добрите продукти директно от полетата, където трудът и потта на нашите фермери са знак за високо качество и автентичност. Да популяризираме агро-хранителните специфики на нашия остров, да запознаем хората с техните органолептични особености и да ги донесем на масите на хиляди потребите...
... от националния орган, наречен "почва и здраве", който периодично извършва проверки на почвата и плодовете, произхождащи от земите на асоциираните, издавайки сертификат за биологичен продукт. Сградата за преработка на лимони е разположена на площ от около 8000 кв. м. и е оборудвана с подходяща линия за преработка. Кооперация "Соло Соле" доставя на най-важните италиански пазари ценния лимон от сорта...
... конфитюрите има конфитюри от портокали, лимони и мандарини, произведени без консерванти, само с плодове от Гаргано и захар. Компанията е отправна точка за любителите на истинската храна и италианските и пулийски кулинарни традиции.
... масла (с чесън, лимон, розмарин, салморигано и чили), пасти от маслини (зелени, черни, с кори от портокали, с кори от мандарини и с кори от лимони), маслини в саламура, "cunza" (подправени) и ароматизирани.
...органично торене с вграждане на отглежданото фава в междуредията и намалени обработки, предвидени в Биологичното земеделие, са основата на нашата иновационна работа. Получените продукти са: Вино, Екстра върджин зехтин, Мед, Конфитюри от портокали, лимони и мандарини, Патета от сушени домати, артишок, черни и зелени маслини, Подправки с риган, розмарин, лимон, портокал и чесън на основата на екстра върджин зехтин. "Агрикола Монталбано" е реалност, присъстваща от поколения в територия с голям потенциал.