... тропическото слънце.
Здравословни свойства на карамфилите
Карамфилите са пълни с антиоксиданти, желязо, магнезий, цинк и витамини: C, B12, K и E. Карамфилите се използват за подобряване на храносмилането, борба с инфекциите и укрепване на костите.
Използване на карамфили
Карамфилите, както цели, така и смлени, имат топъл зимен вкус и затова много добре се вписват в пикантни горещи напитки като греяно вино, турско кафе и зимен чай. Карамфиловият прах може да се използва в различни печива, а вкусът на карамфил е добро допълнение към ябълки, моркови, лук, портокали, червено зеле, картофи и тиква.
...Чайът Чай, известен също като Масала Чай, е традиционна подправкова смес от Индия, която вече се е превърнала в един от най-популярните чайове в Германия и цяла Европа.
Нашите традиционни смеси се състоят, както и в индийската родина, от канела, анасон, кардамон, джинджифил, черен пипер и карамфил.
Обикновено се приготвя, както и в Индия, в комбинация с черен чай, мед, захар и мляко.
Опитайте нашите смеси! Независимо дали като подправкова смес или в комбинация счай, ние сме разработили различни рецепти специално за вас!
...Ръчно изработено в Черната гора
Ориент експрес
Тази бадемова смес се доставя директно в подправките от Ориент експреса: кориандър, кимион, кардамон, черен пипер, канела, карамфил, паприка и индийско орехче, завършени с малко сладост от фурми, създават този пълноценен аромат.
Това е вкусно с кафе и чай, нарязано върху агнешко (рецепта за агнешко с гримолата) и кус-кус, с плътен червен вино и още...
...Кафе подправка Arabian Coffee с полезни подправки, които правят кафето по-лесно за храносмилане, тъй като например кардамонът хармонизира киселините в кафето.
Подправки като черен пипер и канела затоплят тялото и са благоприятни за метаболизма ви.
Кафе подправка с истинска ванилия
Зелените кардамонови шушулки са придружени от канела, карамфил, индийско орехче, черен пипер, пименто и истинска...