... съчетава с птиче месо, говеждо и риба. Тя има свежо-кисел вкус, който придава дълбочина на пикантни или сладки ястия. Чрез сушене и смилане на стъблата на растението се получава меко, зелено прах. Смляната лимонена трева е по-концентрирана и има по-силен вкус от свежата лимонена трева, така че бъдете внимателни с количеството на праха и го добавяйте внимателно към ястието си. Можете също така да приготвите чай от лимонена трева. На Кюрасао този чай се пие от десетилетия. Освен това, той изключително освежава дъха!
...Традиционно пушен червен пипер от долината Ла Вера в испанския регион Екстремадура.
Така е и в испанската Екстремадура - традиция е да се пуши червеният пипер, създавайки по този начин изключителна специалитет.
Използване: Едросмлян и пикантен пушен червен пипер подхожда, в зависимост от предпочитанията, на патица, крема сирене, повечето бобови растения и зеленчуци, пиле, говеждо и телешко...
...меден ром, шоколадови и прасковени ликьори, Пачаран, Орухо, ликьори и еделбрандове от Щирия.
Испанска бира Estrella Damm, San Miguel и PAGOA. Зехтин и маслини от ограничено производство. Мариновани зеленчуци: артишок, гаспачо, пиперки Пикильо, Фабада. Съставки за паеля: ориз от Каласпарра, шафран, Бокеронес, Мохама, пастети, Пулпо ал Ахиль. Сирена, шунка и колбасови специалитети: горски шунка и D.O. Маестразго-Серано от Теруел, еленско и говеждо сушено месо...