...Brunello di Montalcino DOCG 2017 Castello Banfi
Получен от сортове саньовезе, винифицирани в чист вид, Brunello di Montalcino DOCG на Castello Banfi може да се счита за класика в производството на Banfi в Монталчино. Произвежда се от клонирана селекция на гроздето, зрее две години в големи дъбови бъчви и в барики от френски дъб, след което завършва с отлежаване в бутилка от 8 до 12 месеца...
...Това вино е най-представителното за нашето имение и отразява връзката, която съществува между сорта грозде Санджовезе и територията на Монталчино. Марлестата почва, богата на минерални соли, придава на това вино неговия характерен аромат и структура.
Земеделската компания La Torre се намира в близост до Сантангело ин Коле, в южната част на община Монталчино. Площта обхваща тридесет и шест хектара, от които 5,6 са засадени с лозя. Винята на компанията са БрунелодиМонталчино, Росо диМонталчино, Ампелио, Росо Тоскано и в изключителни години Брунело Ризерва. Лозята, изложени на юг и запад, са разположени на еоценски почви, произхождащи от...
Днес дейността на Дестилерия Дета се фокусира основно върху обработката на винени продукти и副продукти (помия, утайка от вино и вино) за производството на Граппа, алкохол за хранителни и индустриални нужди, винена ракия и бренди. Произвежда се също така калциев тартрат, който е суровина за производството на натурален тартарен киселина, и семена от грозде, използвани в маслодобивната индустрия. Произвеждат се и бутилират: Тоскански граппи (класически кьянти, брунелодиМонталчино), ликьори (лимончело и амаро), джин, етичен алкохол и много други продукти.
Консорциумът на виното БрунелодиМонталчино се намира в едноименната местност в провинция Сиена и е на около четиридесет километра на юг от града Сиена. В тази географска област, която е част от наследството на ЮНЕСКО, се намират стогодишни лозя, от които се произвежда престижното БрунелодиМонталчино, известно по целия свят. Консорциумът запазва, разпространява и предава тази...
...-младият, но също толкова престижен, Росо диМонталчино. Лозята са отглеждани по традиционния метод на Монталчино, наречен „кордон сперано“. Районът, в който се намира фирмата, е този, където исторически се ражда Брунело, и днес е особено ценен за ароматите на вината, които се получават тук.