... наситенимастникиселини, основно лауринова киселина, което му придава висока стабилност и дълъг срок на годност. Вкусът му е по-неутрален в сравнение с палмовото масло, с леко орехов привкус.
Маслото от палмови ядки се използва широко в хранителната индустрия за производството на сладкарски изделия, сладолед и маргарини, както и в производството на сапуни и козметични продукти поради хидратиращите и пенообразуващите си свойства.
...10% Каприлова киселина, извлечена от кокос, различна от дълговерижните мастникиселини, MCT напълно заобикалят стомашно-чревния тракт и отиват директно в черния дроб за производство на кетони. Тя е известна и като 'глюкозата на мазнините'.
10% Колаген, след водата, колагенът е най-разпространеното хранително вещество в тялото. Той съставлява 35% от общото съдържание на протеини в тялото. След 25...
...От Амазония до вас, маслото от семена на муру-муру е богато на лауринова, миристинова, олеинова киселина и наситени късоверижни мастникиселини, които предотвратяват лесното му прогаряне. Качеството на маслото от муру-муру е подобно на това на маслото от тукума и кокосовото масло, но предлага по-голяма консистенция поради по-високата си точка на топене (33° C). Извлеченото масло от семена на муру...