... начин за околната среда в Сиера Морена в Кордоба. Вариантите на тези маслини са Пикуал, Арбекина и Невадило Негро (последният е местен и уникален за тези земи). Получената смес е била изследвана от най-престижните учени, които заключават, че това масло предлага най-много ЗДРАВНИ СВОЙСТВА, благодарение на високото си съдържание на полифеноли (естествени антиоксиданти), което може да е три пъти повече от това на други масла от същата категория.
... трева и домат. Масло с голямо тяло, с леко горчиво и пикантно усещане, което е индикативно за по-високия процент антиоксиданти (полифеноли), характерни за маслините в верижния период от сорта Пикуал. С по-високо съдържание на олеинова киселина, което го прави по-здравословно и основен компонент в ценената днес средиземноморска диета. Особено препоръчително за консумация в суров вид, за тези, които...
ПРОИЗВОДСТВО НА ИТАЛИАНСКО ЕКСТРА ВИРДЖИН ЗЕХТИН
Произведено от маслини в северна Пулия, Италия, от типични местни сортове: Coratina, Leccino, Peranzana с високо съдържание на полифеноли.
... натурално студено пресовано зехтин (Healthy Extra Virgin Olive Oil), който съдържа много високи нива на полифеноли и сквален. За получаването на този специален продукт се използват специални методи за събиране и пресоване на маслини с нашата бутикова машина. Тази година постигнахме рекорд с продукт, съдържащ 921mg/kg полифеноли. Нашият зехтин с полифеноли е наличен в 6 различни категории. Под марката...
... постоянен надзор на опитни маслодайни техници - и всичко това от любов към зехтина. Всички зехтини са от най-висок клас, с много ниско ниво на киселинност (от 0,10% до максимум 0,18%), с огромно количество полифеноли. Неговото качество се потвърджава от присъствието в международния каталог Flos Olei - 250-те най-добри зехтина в света. Зехтините са моно сортови - тоест всеки е произведен от различен сорт...