...Нутриционно, зехтинът от първото пресоване е много ценен заради високото си съдържание на мононенаситени мастни киселини, особено олеиновата киселина, както и заради приноса си на естествени антиоксиданти, като полифеноли и витамин Е. Тези компоненти не само допринасят за вкуса и стабилността му, но също така предлагат важни ползи за здравето, като защита срещу сърдечно-съдови заболявания и...
...Полифенолите, съдържащи се в нашето зехтин екстра върджин, са 10 пъти повече антиоксиданти в сравнение с конвенционалните екстра върджин зехтини. Нашето масло е получено директно от маслините чрез механичен процес и студено пресоване, без филтриране и с внимателно естествено декантиране, за да се запазят високо качествените полифеноли. То се извлича директно от маслини от сорта Arroniz в точния...
... съдържание на наситени мастни киселини в сравнение с други растителни масла.
- Получен от маслини, отглеждани без пестициди и химически торове, което го прави по-здравословен и устойчив продукт.
Приложения на органичното зехтин:
- Кулинария и хранене: Идеален за подправяне на салати, готвене на бавен огън, намазване на хляб и др. Придава вкус и хранителни свойства.
- Лична грижа: Използва се при производството на сапуни, кремове,...
... сензорното качество на продукта.
Този екологичен зехтин се отличава с високото си съдържание на полифеноли, които придават на екологичния зехтин антиоксидантни свойства, защитават от сърдечно-съдови заболявания и имат противоракови качества, наред с други.
...Зехтин екстра върджин, извлечен от маслини от сорта Пикуал, отличаващ се с отличен състав на мастни киселини и количество естествени антиоксиданти. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, а ниското съдържание на линолова киселина и високото съдържание на полифеноли го правят най-стабилното масло, което съществува; това е зряло масло с голямо тяло. На вкус е балансирано в горчивината и пикантността, напомнящо на доматеното растение и зеления бадем.
...Маслиново масло от висша категория, получено директно от маслини само чрез механични процедури. Студено пресовано, Пикуал, събран през октомври.
Със златистозелен цвят, то притежава интензивен плодов аромат и цветови нюанси на зелено. Има дълготрайна устойчивост, доминирана от приятно парене, което разкрива високото съдържание на полифеноли, като гаранция за запазване на всички негови естествени...
... филтриране
Метод на извличане: Студено извличане
Киселинност: ≤ 0,8%
Индекс на пероксидите: ≤ 20
Ползи: Високо съдържание на витамин E, полифеноли и олеинова киселина. Това прави зехтина един от най-здравословните AOVE в света.
Вкус: Зелен горчив и леко пикантен, вкус на зелени листа, прясно нарязана трева, зелени банани и артишок.
Аромат: Има аромат на зелени маслини, зелена ябълка, бадеми и артишок.
Съчетание: Перфектно се съчетава с всяко ястие,...
...Зехтин с отличен вкус, способен да предаде невероятен баланс между горчиви и пикантни аромати. Тази разновидност се характеризира с естествени аромати, тъй като се произвежда от маслини, свободни от пестициди и химически продукти, което предоставя на потребителя зехтин с голямо количество полифеноли, които помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и обогатяват клетките, удължавайки по този начин живота на нашите потребители.
...трева, домат, ябълка, получавайки масло, което е нежно на вкус, но интензивно по аромат, свежо и приятно за небцето, съчетавайки сладостта на манзанила касереня и горчивината на пикул екстременьо, масло, което има всичко за всеки вкус, затова го прави уникално в своя род. ЧИСТ СОК ОТ МАСЛИНИ БЕЗ НИКАКВИ РЕФИНИРАНИЯ...
... TellusMagna сме наясно, че тайната на добрия зехтин е в маслините с най-високо качество, извлечени директно от дървото в момента на узряване. Тогава съдържанието на полифеноли, отговорно за свежите аромати и плодовите вкусове, достига своята пълнота. Зехтинът TellusMagna, 100% натурален сок, се произвежда само от маслини, извлечени директно от дървото в момента на узряване, и е продукт, който е внимателно...
... начин за околната среда в Сиера Морена в Кордоба. Вариантите на тези маслини са Пикуал, Арбекина и Невадило Негро (последният е местен и уникален за тези земи). Получената смес е била изследвана от най-престижните учени, които заключават, че това масло предлага най-много ЗДРАВНИ СВОЙСТВА, благодарение на високото си съдържание на полифеноли (естествени антиоксиданти), което може да е три пъти повече от това на други масла от същата категория.
... трева и домат. Масло с голямо тяло, с леко горчиво и пикантно усещане, което е индикативно за по-високия процент антиоксиданти (полифеноли), характерни за маслините в верижния период от сорта Пикуал. С по-високо съдържание на олеинова киселина, което го прави по-здравословно и основен компонент в ценената днес средиземноморска диета. Особено препоръчително за консумация в суров вид, за тези, които...