Ферма Л.П.П., шафран OROROSSO, е основана през 2018 г. и е реализиране на проект от трима млади предприемачи. Любовта към родния край, страстта към земеделието, желанието за възстановяване на по-устойчиви отношения с природата и стремежът към простите и ръчни неща срещнаха шафрана: древна подправка, която в Саленто се е отглеждала още през XV век, както показват важни исторически документи...
Нашият органичен Негин червен шафран се отглежда и се бере на ръка от фермери в българските планини, без замърсявания, пестициди и торове.
Шафранът е най-скъпата подправка, тъй като са необходими 150 цветя, за да се произведе 1 грам шафран.
Това води до факта, че много от шафрана на пазара е фалшив.
Малки примеси могат да бъдат добавени, за да го направят по-тежък, или други растителни тичинки...
... предоставяйки качествени решения на техните изисквания. Разполагаме с широка гама от опции за доставка, както опаковани, така и на едро: нишки шафран, смлян шафран, натурален екстракт от шафран, разтворим прах (натурална и здравословна алтернатива на традиционния шафран) под международен патент PCT, хранителен оцветител (жълт / оранжев) 100% натурален, извлечен от нишки шафран под международна патентна заявка PCT и 100% натурален подправка (смес от шафран).
... контролни мерки за качество, така че нашата най-ценна подправка - шафранът - да достигне най-високите нива на качество. Качеството, безопасността на храните и съответствието са жизненоважни аспекти за нас, тъй като те също са жизненоважни за нашите клиенти.
...Фирмата, която от 2006 година извършва изследвания и разработки на продукти, съдържащи шафран, предлага на клиентите си гарантирано най-широкоразпространената фалшификация на шафран в света. Шафранът е най-ценната подправка в света. Използва се в фармацевтичната индустрия, в производството на бои, за направата на шафранови мастила и за добавяне на вкус в кухнята. За да можете и вие да опитате този уникален вкус, предлагаме услуги 24/7.
...-2 (изготвени от SOIVRE):
Крокин.......: 196.37
Пикрокрозин..: 76.48
Сафранал.......: 41.02
Шафранът е подправка, получена от 3 изсушени стигми на пистила на цветето на Crocus sativus. Шафранът се характеризира с горчив вкус и аромат. Той съдържа и багрило, което придава на храната златисто жълт цвят. Това прави шафрана ценен компонент в много ястия по света. Шафранът също така има приложения в медицината и козметиката. Поради високата си икономическа стойност, той е наречен червено злато, като е имало много различни фалшификации и измами, използващи неговото име и стойност.
Митра Персийски шафран.
Шафранът е много важна лекарствена и хранителна билка. Шафранът е подправка, оцветител и билково лекарство с 3000-годишна история. За получаването на 1 кг шафран се събират на ръка 100 000 шафранови цветя, поради което е най-ценната и скъпа подправка, позната на света. Иран е най-големият производител на шафран в света (90% - 93%). В Европа шафранът се използва предимно за...
Кооперацията Crocus Maremma, съставена от повече от 30 членове, произвежда и продава на дребно, а не само, чисто маранско шафран, отглеждан с естествени методи и без химически пестициди. Това е изцяло натурален продукт, който освен че е изключително ценна подправка, притежава и множество органолептични свойства, които го правят почти еликсир на дълголетието. Смята се, че той може да...