Производство на шафран в пестициди в Хаут Прованс, на 10 км от Систерон, в долината на Жаброн. Земеделска среда с био сертификация, полетата се използват от фермер, отглеждащ био агнета от Систерон.
Домашно приготвени конфитюри от червени плодове и шафран.
Безплатна дегустация на посещение във фермата от март до ноември.
Възможност за паркиране на кемпер.
...но също така обича да създава нови неща както в продукта, така и в опаковката. Новостта за тази година идва от съчетанието между нашите специалитети за намазване и древната рецепта за "гибасие" отПрованс, която даде живот на аперитивно бисквити на основата на зехтин, без масло и яйца, с вкусове отПрованс - Croq’ Apéro.
...чашки от хибискус от Судан, лавандула от Висока Прованс, листенца от мак от Атласа... Закупуването на тези подправки директно от кооперации или малки производители позволява на фермерите да получават справедлива заплата за труда и продуктите си. Липсата на посредници и разумната ценова политика на Lilibillule дават възможност на потребителите да придобият тези изключителни продукти при най-добрите условия. Освен това, Lilibillule отделя 10% от своя оборот за своите екологично отговорни и солидарни действия.
Разположена в Прованс, компанията Catrice Gourmet произвежда деликатесни хранителни продукти: терини (кайлет, глиган, селски...), намазки (тапенад, аншоа, сардинка...), ароматизирано зехтин, оцети, смеси от сол, подправки и аромати. Основана преди тридесет и пет години, Catrice Gourmet е резултат от семейно приключение. Тази малка компания се намира в Салерн в Хаут-Вар. Нейният пейзаж на гарига с...