Домаен дю Кесне е семейна компания от 40 години. Разположен в Нормандия в Писи-Повил (76), овощните градини са биологични от 2020 година. Благодарение на производството на своите дървета, домейнът разработва различни продукти, за да отговори на изискванията на професионалисти и частни лица.
Можете да намерите там сайдер (суров, полусладък и сладък), ябълков сок, ледено вино от сайдер, газиран ябълков сок, както и различни алкохоли.
La FRENCH PRESSERY ви предлага първия френски био сайдер, ферментирал с шампанска мая. Много освежаваща, оригиналната версия е газирана в устата и предлага деликатен вкус на кисела ябълка с аромати на пресни плодове. Заповядайте да откриете нашите напитки, био и произведени във Франция.
...Сидрерия Виар е част от най-старите семейни сидрерии във Франция. Сидрерия Виар предлага своя сидр и круша под наименованието Сидр Байо. Държател на древно умение, сидр Байо с вкусове, едновременно плодови и дървесни, се произвежда според добре пазена тайна на производството.
Сидрерия Виар предлага натурален сидр, полусух, сладък, розов, био, но също така и калвадос и ябълков сок.
Посетете английския уебсайт на Сидрерия Виар: http://www.cidrerieviard.com...
...Сидрерията Ла Брик е специализирана в производството на алкохолни напитки на основата на ябълки: сух сидр, полусух, сладък, розов, калвадос и помо.
Ябълките се събират основно от овощните градини на Котен. Сидрерията Ла Брик разполага с логото Gourmandie: гаранция за качество, но също така и гаранция за произхода на ябълките за сидр от Нормандия. От 2012 г. сидрите на Сидрерията Ла Брик имат европейския знак за качество IGP (Защитено географско указание).
Сидрерията Ла Брик изнася своите продукти от 1998 г. по целия свят и е била избрана за "най-добър сидр" от финландски вестник.
Занаятчийската компания, създадена през 1950 г. от Франсоа СЕХЕДИК, от самото си начало е специализирана в производството на напитки от стари сортове ябълки, характерни за бретонския тероар, и по-специално за престижния тероар на Фуезнан. Редовно, нейното майсторство е награждавано на множество събития, включително на Общото селскостопанско изложение в Париж.
... и полусухи, както и нашите специални купажи.
- Фермерски поаре
- Традиционният ябълков сайдер от Нормандия AOC, получен от смесване на ябълков сок и калвадос.
- Калвадос AOC, получен от дестилацията на нашия сайдер.
- Ябълков оцет, произведен в нашия собствен оцетар.
- Различни ябълкови желета (натурални или ароматизирани с ябълков сайдер или калвадос).
Можете да посетите фермата и да...