...
Контролирано и опаковано в нашите работилници във Франция
Култура
Curcuma longa е растение, което расте в много азиатски страни, а Индия е основният му източник в момента. То е свързано с джинджифила и неговият ризом се използва като подправка в известното индийско къри заради интензивния си жълт цвят.
Производство
В нашето производствено звено в Мадагаскар произвеждаме този екстракт откуркумаот...
...Шафран: Известен със своя уникален аромат и златист цвят, тази подправка е идеална за изискани ястия.
Куркума: Използва се заради своите оцветяващи свойства и отличителен вкус, перфектна за къри и традиционни ястия.
...Пот и PET рециклируем.
Тегло 100ГР.
Съставки: едра сива сол от остров Ре, кориандър, куркума, фенугрек, кимион, джинджифил, канела, горчица.
Възможни следи от целина, соя, ядки, глутен, мляко, горчица, сусам и сулфити.
Референтен номер: SEL00021...
...Куркумата е подправка, произлизаща от ризом, корен, подобен на джинджифила.
Това е растение с многобройни и изненадващи свойства. То има антиоксидантни качества, подобрява сърдечно-съдовото, ставното и дори чревното здраве.
Ярко жълтият му цвят и уникалният му аромат го правят предпочитан ингредиент, който перфектно ще допълни морските дарове, зеленчуците или птиците.
Нека ви отведе на...
...Куркума лонга крие още по-удивителни тайни...
Въпреки че в родината си куркумата се счита за свещена подправка, тя предлага и значителни предимства, когато се консумира като хранителна добавка. Преди всичко, растението се използва в натуропатията заради съдържанието си на куркумин. Жени, мъже или тийнейджъри, всички могат да се възползват от многобройните му ползи. Ассоциация с черен пипер...
...Благодарение на своята несъмнена вкусова добавка, наподобяваща шафран, с земен привкус и деликатна нотка на горчивина, нашият куркума на прах бързо ще се превърне в незаменима подправка във вашата кухня.
Намерете нашия 100% натурален куркума, опакован в херметически затворени, повторно затварящи се торби:
Куркумата от Мадагаскар, известна също като "шафран от Индия", е растение с хиляда и една...
...Куркумата много често се използва в смесите от подправки за индийско къри, придавайки аромат, който можем да свържем с земя и джинджифил. Научната общност е доказала нейните полезни свойства.
Произход: Южна Индия
качество: 3,5-4%+ куркумин...
...Куркумата има земен, леко горчив и топъл вкус, тази подправка е една от най-използваните в кухнята.
Използвания на куркума в кухнята:
Тя е отлична с птиче месо, ориз, ориенталски ястия и може да се използва и като естествена хранителна добавка.
Ползите откуркума:
Антиоксидантна, противовъзпалителна, тя улеснява храносмилането.
Отличен източник на желязо, магнезий, протеини, манган, минерали, витамини (A, C, E, B1, B2, B3 и B6), мед и др.
...Куркумата е вид тревисти растения с ризоми, произхождащи от южната или югоизточната част на Азия. От нейните ризоми, смлени на прах, се извлича едноименната подправка. Вкусът й е пикантен и много ароматен.
Куркумата се използва широко в кухнята по света. Открийте куркумата на прах при NEVERDY.