...Ефективното следжътвено обработване на ориза осигурява хранителна сигурност. Дръжте ориза чист, сух и незасегнат по време на съхранение. Фактори, които трябва да се вземат предвид:
- Влажност: Стремете се към ≈ 25% при жътва.
- Температура: Високите температури насърчават растежа на гъбички и окисляване.
- Период на съхранение: По-кратък е по-добре; почистете зърното преди съхранение.
- Общо...
...Няколко факта за ориза
Оризът е основната храна за населението на Азия. Той се отглежда и култивира от 13 000 години. В Китай се отглежда най-много ориз, но Тайланд е най-големият износител на ориз, следван от Виетнам. Оризът е зърнена култура и грубо казано, могат да се различат два типа: Японика ориз (лепкав и кратък) и Индика ориз (сух и дълъг). От всеки вид съществуват сортове ориз с различни...
В Naturell AB ние сме направили органичната храна стандарт. Вярваме в свят, в който 100 % органични храни са стандарт. Като специалисти в органичните храни предлагаме продукти с високо качество. Така бавно, но сигурно сме станали водещата компания в областта на органичните храни. Но ние правим много повече от просто продажба на органични здравословни храни на едро. Ние предлагаме само 100 % органи...
... мисо. Белият или светъл мисо (също наричан сладък мисо) е светло бежов до жълт на цвят. Той е по-лек и сладък на вкус с по-кратък период на ферментация. Произвежда се с по-малко съдържание на соя и повече зърнени култури, като бял ориз. Червеното или тъмно мисо варира в цвета от светло кафяво до почти черно. То ферментира по-дълго за по-силен, по-екзотичен и солен вкус. Това мисо се произвежда с по...