...Зехтинът от първото пресоване, който съдържа полифеноли, е продукт, който предоставя 10 пъти повече антиоксиданти в сравнение с конвенционалните зехтини от първото пресоване. Нашият зехтин се получава директно от маслините, чрез механичен процес и студено пресоване, без филтриране и с внимателно естествено декантиране, за да не се повредят полифенолите с високо качество, получавайки се директно...
... берберските племена, живеещи в района. Тези племена са използвали аргановото масло както за кулинарни, така и за козметични и терапевтични лечения. Традиционно, аргановото масло е използвано за лечение на кожни заболявания, изгаряния, рани и инфекции.
Свойства:
Аргановото масло е богато на есенциални мастни киселини, антиоксиданти и витамини A и E. То също така съдържа полифеноли и фитостероли, които помагат за защита на кожата срещу свободните радикали и намаляват възпалението.
... действие в специфични лечения.
В допълнение към ползите за кожата, маслото от лешници е богато на полифеноли, флавоноиди, танини и витамин P, които допринасят за неговото антиоксидантно и защитно действие. Това масло е популярна опция в козметични и лични грижи, благодарение на способността си да подхранва и revitalizира кожата. Неговото използване в ароматерапията също е често срещано, тъй като усилва ефектите на етеричните масла.
... линолова киселина, която, макар и в по-малко количество, предоставя омекотяващи свойства. Наличието на полифеноли придава на маслото от авокадо неговата антиоксидантна способност. То е 100% натурален и екологичен продукт.
INCI: PERSEA GRATISSIMA OIL
CAS: 8024-32-6
EINECS: 232-428-0...
...Зехтин от първокласен екстра, извлечен от маслини от сорта Пикуал, отличаващ се с отличен състав на мастни киселини и количество естествени антиоксиданти. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, а ниското съдържание на линолова киселина и високото съдържание на полифеноли го правят най-стабилното масло, което съществува; това е зряло масло с голямо тяло. На вкус е балансирано в горчивина и пикантност, напомнящо на доматеното растение и зеления бадем.
...Екологично студено пресовано зехтин, произвеждан от маслини, отглеждани по екологичен начин, осигуряващ масло с максимално качество и спазващ околната среда и биологичните цикли на аграрната система, чрез реинтеграция на местните видове на растителността и улесняване на регенерацията на цялата екосистема от насекоми, птици, влечуги и фауна в района, като всичко това гарантира хранителното и...
... компоненти.
Киселинност: <0,12º
Това масло е продукт от събирането на първите дни на кампанията в сърцето на Природния парк Сиера де Казорла, Сегура и Лас Виляс.
ПРОТОКОЛ ЗА РАННО МАСЛО
Ранната реколта произлиза от маслини от сорта Пикуал с индекс на зрялост по-малък от два.
Става въпрос за здрави плодове, свободни от нападение от мухи или друг патогенен агент, в правилно хидратирано състояние.
ОЦЕНКА на органолептичните характеристики Среден плодов аромат > 4
Среден дефект = 0
Класификация на сензорните характеристики: ВИРДЖИН ЕКСТРА...
... филтриране
Метод на извличане: Студено извличане
Киселинност: ≤ 0,8%
Индекс на пероксидите: ≤ 20
Ползи: Високо съдържание на витамин E, полифеноли и олеинова киселина. Това прави зехтина един от най-здравословните AOVE в света.
Вкус: Зелен горчив и леко пикантен, вкус на зелени листа, прясно нарязана трева, зелени банани и артишок.
Аромат: Има аромат на зелени маслини, зелена ябълка, бадеми и артишок.
Съчетание: Перфектно се съчетава с всяко ястие,...
... (витамин E, катехини и други полифеноли), го прави идеално масло за грижа за кожата на лицето, ръцете и тялото, както и за грижа за косата. Това масло е използвано от древността в Китай и Япония, където се счита за една от тайните на древните гейши. Маслото от камелия съдържа мастни киселини, които помагат за възстановяване на еластичността, баланса и мекотата на кожата. Поради това, това е масло...
...Плодово и балансирано масло, богато на олеинова киселина и полифеноли. МАНЗАНИЛА КАСЕРЕНЯ: Масло, произхождащо от маслинови дървета в планината, с интензивни аромати на зелена банана, зелена ябълка, лайм, много свежо на вкус, сладко и много балансирано в горчивина и пикантност. Моноваритетно. Спечелило първа награда за най-добро масло от местна сорт в регионалния конкурс Сан Антон 2015/16. ПИКУАЛ...
... начин за околната среда в Сиера Морена в Кордоба. Вариантите на тези маслини са Пикуал, Арбекина и Невадило Негро (последният е местен и уникален за тези земи). Получената смес е била изследвана от най-престижните учени, които заключават, че това масло предлага най-много ЗДРАВНИ СВОЙСТВА, благодарение на високото си съдържание на полифеноли (естествени антиоксиданти), което може да е три пъти повече от това на други масла от същата категория.
... трева и домат. Масло с голямо тяло, с леко горчиво и пикантно усещане, което е индикативно за по-високия процент антиоксиданти (полифеноли), характерни за маслините в верижния период от сорта Пикуал. С по-високо съдържание на олеинова киселина, което го прави по-здравословно и основен компонент в ценената днес средиземноморска диета. Особено препоръчително за консумация в суров вид, за тези, които...