...Свойства и ползи на глицерин с хранителен клас USP:
Хидратиращо средство: Помага за поддържане на влажността и мекотата в продуктите.
Текстурен агент: Подобрява консистенцията и мекото усещане в храните и козметиката.
Емулгатор: Улеснява комбинирането на водни и маслени съставки.
Натурален консервант: Спомага за стабилността и срока на годност на продуктите.
Произход от растения: Получен от...
...Копоазу маслото се получава чрез първото студено пресоване на семена от Theobroma grandiflorum, дървесен вид, родом от централните райони на Южна Америка. То се отличава в състава си с наличието на олеинова киселина, която осигурява хидратация, и стеаринова киселина, която действа като емулгатор. Фитостеролите подобряват естествената бариера на кожата, а полифенолите действат като антиоксидант...
...Бахлаб е проектиран да улесни разработването и изследването на лабораторно ниво на емулсии, дисперсии или хомогенизации с висока вискозитет, позволявайки директно индустриално мащабиране към своята гама от еквиваленти Бахмикс.
Лабораторният миксер Бахлаб контролира всички параметри на процеса, като скорости на разбъркване, температура и налягане. Комбинираният бавен-бавен коаксиален смесител с новия ротор-статорен емулгатор позволява извършването на емулсии с голяма фина и стабилност в процеси с продукти с висока вискозитет и сложна реология.