...антиоксидант, който помага за защита на клетките от увреждане.
Това масло обикновено се използва за пържене, запържване и бързо готвене, тъй като може да издържа на високи температури, без да се разлага. Неговият ядков аромат и вкус го правят универсален избор както за солени, така и за сладки ястия. Маслото от фъстъци се използва също и в производството на маргарин, дресинги за салати и козметика.
... слънчогледово масло. Чрез пържене в слънчогледово масло, лукът става вкусно хрупкав и без палмово масло! Когато добавите вода (10 - 20%), лукът става гъвкав. Това е идеално за веганска мас и печива. Лукът е с размер около 4 - 6 милиметра.
Здравословни свойства на пържения лук и приложения
Завършващият щрих за всяко ориенталско ястие. Също така идеален за гарниране на солени предястия, сандвичи и салати, завършване на сосове, яхнии и супи.
... съвместимост с кожата. Богато е на мононенаситени мастни киселини и е без трансмазнини. Маслото от кайсиеви ядки е много устойчиво на температура и може да се използва и като масло за пържене.
Допълнителна информация:
Маслото от кайсиеви ядки е висококачествено растително масло, получавано от ядките на кайсията. Вътрешната мека ядка, т.е. бадемът, съдържа до 35% ценна мазнина. Кайсията се състои на 65% от ненаситени мастни киселини. Те се извлекуват в предпродукцията чрез метода на студеното пресоване. Първоначално кайсиите произхождат от Азия. Там те са били култивирани преди 5000 години...
... усилва естествените антиоксиданти. Основата на формулата UNIFRIT LONGLIFE е разтвор от естествени добавки без химически добавки. Формулата UNIFRIT LONGLIFE действа като защитен щит срещу кислород и топлина. Тя съкращава процеса на пържене, който е под 175 градуса по Целзий, и позволява до 30% по-малко мазнина да проникне в крайния продукт. Крайният резултат: по-малко мазни, по-хрупкави крайни продукти и доволен гост.