... за зъби,
устни води, дъвки и бонбони.: Сухите листа от зелена мента
често се използват за чай. Изсипете 1 до 2 чаени
лъжички на чаша (250 мл) прясно завряла вода и
покрийте за 8 до 10 минути в зависимост от вашия вкус. Освен това,
може да се използва с мед и лимон, за да подчертае вкуса.
Друг много популярен начин за използване на
сухите листа е да се подправят боб, леща и
други вегетариански ястия, както и за гарнитури,
сосове и супи.
Опаковка: 125г, 250г и насипно.
... за охлаждане. Може да се сервира и с различни десерти и плодове. В зависимост от предпочитанията, вкусът му може да бъде обогатен с добавяне на гарнитури като парчета свежа диня или листа от мента.
Съвети за съхранение: Продуктът трябва да се съхранява при или под -18°C в дълбок замразител. Препоръчва се да се консумира в кратък срок след отваряне на опаковката.
Опаковка: Продуктът е представен в хигиенична и устойчива пластмасова опаковка. Необходимата информация, като съвети за съхранение, информация за продукта, тегло и име на продукта, е налична на опаковката.
...калций, желязо, калий и манган, които подобряват нивата на хемоглобин и подпомагат мозъчната функция.
Листата от мента са с ниско съдържание на калории и съдържат минимални количества протеин и мазнини, така че лесно можете да добавите листа от мента към диетата си за отслабване.
Ментата съдържа съединение, известно като карвон, което ѝ придава леко сладък и освежаващ вкус. Карвонът се среща също в кимион и семена от копър. От друга страна, ментата е натоварена с ментол и ментон, които ѝ придават остър, пикантен вкус.
... нея правят гъст, тъмен мед с ниско водно съдържание. На цвят е по-тъмен от нектарния ни мед и е с червеникав оттенък. Вкусът е по-силен (леко горчив), има много приятен дъбов/дървесен аромат. В него можете да усетите и лек вкусна дива мащерка и мента.
Внимание: Медът може да бъде течен или кристализирал /захаросан/. Като кристализа...