Основана през 1832 г., къщата CASTAREDE е най-старата къща за Арманяк във Франция. Нейното майсторство се предава от поколение на поколение. Това е Флорънс Кастаред, шесто поколение, която през 2016 г. получи етикета EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant), който награждава занаятчийски предприятия с рядко, известно или наследствено майсторство.
Къщата Castarède произвежда своите Арманяци на своето...
...Къщата: Основана през 1680 г. и базирана в Анжак, Шарант, къщата Ги Лерауд е семейна компания, разполагаща с 85 хектара лозя в района на Когнак Petite Champagne, както и на Fins Bois и Grande Champagne. Гроздовите сортове Ugni blanc (в най-голяма степен), Colombard и Folle Blanche са засадени на тероар, който е особено варовит.
Тип: Арманяк - Бас-Арманяк
Съдържание: 50% Ugni Blanc, 40% Baco, 10% Folle Blanche & Colombard
Алкохолно съдържание: 70cl
Алкохолно съдържание: 40%...
От три века ШАТО ДЕ РАВИНЯН се намира в Бас-Арманяк, изключителен тероар. Така че, шато-то е специализирано в производството и търговията с Бас-Арманяк. Домакинството се грижи за цялостното разработване на продукта, от лозето до дестилацията, стареенето в избите и търговията. Домакинството на Равинян търгува с арманяците си след около дванадесет години в бъчви и селектира най-добрите си реколти.
ШАТО ДЮ ТАРИКЕТ е семейна винена изба, разположена в Жер. Избата произвежда широка гама бели и розови вина, както и разнообразие от БасАрманяк.
Избата ТАРИКЕТ е ангажирана с опазването на околната среда, стъклото на бутилките, алуминият на капачките, хартията на етикетите и картонът на опаковките са 100% рециклируеми материали. Използването на фитосанитарни продукти също е намалено с почти 40%. Този ангажимент позволява на избата да поддържа околната среда, да уважава своите потребители и да произвежда вина с изключително качество.
Компанията VINS ET VIGNOBLES DU SUD OUEST FABIEN CASTAING е специализирана в производството на вина и в търговията с вина от Бержерак и Бордо. Компанията произвежда вина от Бержерак чрез своите две имоти, Domaine de Moulin-Pouzy и Château les Marguis. Тя предлага също така вина от Бордо и от БасАрманяк.
...От 1724 г. семейството на МЮРЕ, наследник на КАУМАЛЕ от ГАУБ, развива своето лозе. Белите вина на имота се дестилират в аламбик и отлежават в дъбови бъчви. Тази семейна собственост е специализирана в производството на БасАрманяк. Този престижен арманяк е наречен "Гранд Бас-Арманяк" от познавачите. Произведените арманяци се оценяват след поне 10 години отлежаване, именно след 10 години отлежаване те могат най-накрая да напуснат изба.
...Създаден през 1946 г., групата ARMADIS обединява винопроизводители от Гасконя. ARMADIS е специализирана в производството на вина от Гасконя и в производството на Арманяк. Групата ARMADIS обединява 250 производители и 2500 хектара лозя, разположени в зона Арманяк (едно от най-големите лозарски райони в зоната на апелацията). Вината от Гасконя се предлагат на едро от съюза на "Caves et Vignobles du Gers". Арманякът се предлага чрез ARMADIS. ARMADIS е най-големият износител на Арманяк, а лозята му се намират в зоната БасАрманяк.
От 1820 г. ДОМЕНЪТ ДЕ ЛАБАЛ произвежда вина и БасАрманяк. ДОМЕНЪТ ДЕ ЛАБАЛ разполага с 17 хектара на тероар, наречен Сабл Фов, който е предпочитаната почва за БасАрманяк. Използваните сортове грозде за арманяк са: унгни блан и бако, за сухите бели вина: коломбар, унгни блан, совиньон блан, совиньон грис, грозде мансанг, шардоне, за сладките бели: пети мансанг и грозде мансанг, за розе: каберне фран и, за червено: мерло, каберне совиньон и танат. Вината и Бас Арманякът, произведени от ДОМЕНА ДЕ ЛАБАЛ, редовно получават медали.
...Шато Гаро е известно също като имение Гайрос. Шато Гаро е разположено в сърцето на БасАрманяк, на слънчев и горист терен. Виноградникът на шато-то обхваща 80 хектара. Арманяците на шато Гаро се произвеждат от сортовете Бако (<80%), Угни Блан и Фол Бланш, които се дестилират отделно, преди да бъдат смесени. Тези арманяци отлежават в дъбови бъчви в подземния склад на имението, което придава на тези арманяци несравнима вкус и букет, в който се усещат слива и виолетка.
DARROZE BAS ARMAGNACS е търговска къща, разположена в Рокефор. Тя е специализирана в производството на Бас-Арманяк. Днес Бас-Арманяците от около четиридесет имота са налични в избите на Рокефор. В DARROZE BAS ARMAGNACS не се извършва смесване на имоти или реколти. Те напълно уважават тероара на всеки лозов масив и се грижат за неговото най-добро изразяване.