Това е резултатът от работата на Apícola Cuartero, семейна компания, основана преди три поколения и разположена в подножието на Монкайо. С над 3 000 кошера, тези медове, произведени на сто процента в Испания, се получават от най-добрите цъфтежи на испанската география.
Над двадесетте им различни продукта се произвеждат по естествен начин, без пестициди около цветята, и следвайки традиционния процес, така че всеки мед да бъде различен, дори в рамките на един и същи тип. По този начин Mieles del Tío Juan Cruz успява да възвърне в небцето древния вкус на меда, когато той се е купувал директно от дома на пчеларя.
Тук можете да намерите всички продукти на Mieles del Tío Juan Cruz. Те предлагат големи опаковки (940 г) и малки (470 г), а бутилката с меден оцет има капацитет от 250 мл. Освен това, всички етикети са написани на пет различни езика (испански, английски, френски, немски и класически арабски).
Над 3 000-те кошера, които Apícola Cuartero има разпределени в голяма част от испанската география, правят така, че Mieles del Tío Juan Cruz да обхваща голямо разнообразие от цъфтежи от най-разнообразни екосистеми, за да могат пчелите да ги опрашват.
От територията на Арагон се използват цветя като розмарин и розов мащерка, първото произвежда мед с много светъл цвят, мек вкус и приятен ароматен финал; а второто е с цвят на кехлибар и сладък вкус с кисели нотки.