В сърцето на Алгей, там, където хората обичат да се лекуват и да почиват - "защото просто е добре", защото природата е толкова лечебна и има здравословна храна - се намира коренът на Allgäuer Ölmühle. Тя е основана през 2004 година и се намира в красивото Източно Алгей, само на няколко минути с кола от изхода на магистралата Rückholz/Nesselwang (A7/138).
Студено пресованите растителни масла са едни от най-ценните строителни блокове и източници на енергия за здравословно и балансирано хранене. Ние ценим най-добрите суровини и обработваме, когато е възможно, регионални маслодайни семена и ядки от признато екологично земеделие. Освен това, по ваше желание, с удоволствие извършваме специални пресования и индивидуални разфасовки.
Ако искате да ни посетите спонтанно, просто се обадете малко преди това. Нямаме фиксирано работно време, тъй като на нашата био ферма обикновено има някой на разположение. От няколко години преместихме производствения си обект в Кемптен в Алгей.
Намаленото на мазнини, нисковъглехидратно органично кокосово брашно подобрява печивата, десертите и сладките ястия. Ценно за всички, които се грижат з...
Фини кашу ядки с вкус на къри. Подправена закуска за междинни хранения. Съхранявайте на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина. Опаковано в з...
За производството на фини сладкарски изделия, като добавка към мюсли и десерти, за усъвършенстване на сосове, като съставка в сладоледи, смутита и кат...
В производството на немски биологични ябълки сокът се ферментира нежно и след това бавно отлежава в дървени бъчви. Финният, сладко-кисел вкус добавя а...
Целите малини, използвани в производството, придават на малиновия оцет особено плодороден вкус. Подобрява салати и антипасти.
Перфектно в комбинация ...
Нежно печени семена от тиква, с типичен аромат на печени семена от тиква. Леко осолени. Подходящи за чисто удоволствие и като съставка за печене. Съхр...
Тази кулинарна специалност, традиционно приготвена от печени, обелени тиквени семки, е удоволствие и обогатява салати, сосове, супи и десерти. За гурм...