...Черният чесън под формата на цяло главичка (тогава говорим за глава черенчесън) е добър начин да консумирате чесън, тъй като всяка скилидкачеренчесън остава защитена в естествената си обвивка и не изисква нищо друго за съхранение и запазване. Цялата глава чесън е най-простият и естествен начин да се консумира черенчесън, в ръцете ви е главата на потъмнелия чесън, такава каквато излиза от...
...Съставки: черенчесън.
Черенчесън, дори и без характерната миризма на чесън, оказва благоприятно влияние върху кръвоносната система и подкрепя здравословното функциониране на имунната система.
Черенчесън е истинска специалност, чиято основа е пресен бял чесън, който се нагрява при контролирано висока температура и висока влажност.
В процеса на нагряване продуктът придобива черен оттенък...
...Ароматният мед от смърч и ела произхожда от местните гори на Баден-Вюртемберг и Бавария.
Мед от смърч/ела
Подправен и ароматен вид мед с приятни аромати и обикновено кафяв до зеленикаво-черен цвят.
Рецепти:
Розово печено агнешко филе с фина сос от кайсии и мед
Съставки:
(за 2 души)
2 свежи агнешки филета по 120 г
малко зехтин
50 г сушени кайсии
100 мл сухо червено вино
1 скилидкачесън, фино нарязана
1/2 лук, фино нарязан
150 г агнешки бульон (или бульон от месо)
2 супени лъжици мед от ела Wernet
малко пресен кориандър
кайенски пипер
сол...