...Масала, включваща по-специално:
- Джинджифил,
- Кардамон,
- Лемонграс,
- Карамфил,
- Канела,
- Индийско орехче,
- Черен пипер,
- Семена от копър.
Смеската може да бъде персонализирана в зависимост от вашите предпочитания. Може да бъде доставена на едро или под формата на "private label".
...Масала е индийското наименование, което означава "подправка" или "смес от подправки" (в Западния свят се нарича къри - кърито всъщност е просто смес от подправки, а не подправка само по себе си).
Нашата Тандури Масала е индийска смес от подправки за готвене при високи температури: традиционно това е готвене в тандур, което може да достигне до 500 градуса Ц! В днешно време, готвенето във фурна или на скара/барбекю позволява да се копира тази типична кухня.
...Кимионът произлиза от растение, чиито семена с кафяв цвят и удължена форма се сушат. Произхождащ от Близкия изток, тази подправка успя да се наложи и заема вече важно място в най-големите кухни по света благодарение на своя слънчев и пикантен аромат.
Често се използва цяла или смляна в смески от подправки като Гарам Масала в Индия или всякакъв друг вид къри.
Освен своя аромат, тази подправка...
...Тесто за самоса
300 г брашно
100 г разтопено масло
150 мл вода
25 г царевично нишесте
Плънка от картофи
2 картофа
150 г грах или по избор
1 лук
2 супени лъжици растително масло
2 скилидки чесън, нарязани
½ ч.л. гарам масала
½ ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. нарязан джинджифил
½ ч.л. куркума
сол, черен пипер
½ лимонов сок
1 ч.л. червен пипер на прах
2 супени лъжици нарязан кориандър
½ нарязан червен пипер...