...Извлечено от висококачествени обелени слънчогледовисемена чрез студено пресоване, без нагряване и без химическа обработка.
Предимства:
без химическа обработка
Подходящо за:
приготвяне на сосове, маринати и майонеза
подправяне на салати
Студено пресованото слънчогледово масло се получава първо чрез обелване на семената, а след това чрез пресоване в преса. По този начин наизвличанена маслото, голяма част от маслото остава в семената, но вкусът, витамините и минералите се запазват. за термично обработени храни, когато последните се охладят. Този тип се счита за особено полезен.
... разтворител или механично пресоване.
Пресоване
Маслодайните семена, съдържащи над 20 до 25% (рапично семе, слънчогледовисемена, семена от памук...) обикновено се пресоват механично, за да се извлече по-голямата част или част от наличното масло в суровината. Тази операция се извършва чрез пълно пресоване за максимално възстановяване на маслото, оставяйки до 5 до 10% в крайния остатък, който се продава...
...Пелетите от слънчогледови люспи са направени от люспите на слънчогледовите семена, останали след процеса наизвличанена ядките по време на производството на слънчогледово масло. Процесът на гранулиране (създаване на пелети) се извършва под високо налягане, без добавяне на химикали.
Пелетите от слънчогледови люспи могат да бъдат добра алтернатива на дървените пелети. Те обикновено се използват...