...Калциевият хлорид е хигроскопичен, деликвесцентен и се разтваря във вода екзотермично.
Той е без мирис бял прах,
високо разтворим във вода.
Абсорбира достатъчно вода, за да се превърне в течност.
Разтваря се във вода по много екзотермичен начин с освобождаването на голямо количество топлина.
Приложения:
Използва се за предотвратяване на образуването на лед и следователно се използва в...
...Разтопител за лед и сол
Много от инцидентите по пътищата се дължат на човешка грешка, но също така са резултат от негативното влияние на околната среда.
Въпреки че солта създава корозивна структура, дългосрочната корозия и материални загуби, които тя причинява на асфалта, не могат да се сравняват с човешкия живот. Поради своята ниска цена и ефективност, както и лесната употреба, тя продължава да...
...АНТИФРИЗЕН СТЪКЛОМИВ
Автомобилният стъкломив е специално създаден за премахване на петна от насекоми, сажди, масла и прах от стъклото на вашия автомобил. Той защитава стъклата на автомобила ви като в първия ден.
Лесно унищожава замърсявания, като сажди и кал, които са се залепили за стъклената повърхност.
Разтваря натрупания лед на стъклената повърхност.
Не вреди на чистачките на автомобила.
... -196°C студен азот и загрята вода, използвана тук, води до изключително плътен, сух, без мирис и безопасен за храните дим, който остава на сцената по-дълго от обикновено и след това се разтваря без химически остатъци.
Чрез течното състояние на азота е възможно много точно дозиране на желаното количество дим. Така могат да се реализират непрекъснати димни ефекти дори за по-дълъг период от време...
DOLOMITI ICE е лаборатория, специализирана в производството на сертифициран HACCP хранителен лед, с юридически адрес в Конельяно. С цел да гарантира максимално качество на продукта, както и функционалност, ефективност и точност при доставките, нашата лаборатория произвежда гурме лед, като взема вода директно от доломитен източник, и благодарение на ръчна обработка, освен че е плътен, прозрачен и кристален, успяваме да намалим влажността му. Благодарение на тази обработка, ледът не се слепва и се разтваря по-бавно от индустриално произведен лед.