...Пиньолата месинезе е типична рецепта от сицилианската традиция, която се приготвя особено по време на празниците Коледа или Карнавала. Става въпрос за малки парчета тесто, които се пържат (или в някои случаи се пекат на фурна) и се глазурират, покривайки ги с две различни глазури - една бяла с вкус на лимон и една черна с тъмен шоколад. Двойната комбинация от цветове е една от задължителните характеристики за създаването на този десерт.
... принципи, Пастичерия Дагнино в Рим започна нова глава от своята история, от днес се представя на клиентите в напълно обновен вид, запазвайки винаги качеството и традициите от миналото. Касати, сицилиански каноли, касатини, плодове марторна, пиньолата от Месина, буцелато, сладки от бадеми могат, всъщност, днес да бъдат закупени и онлайн.