...типично сирене от централно-южна Италия и островите, направено от прясно овче мляко, коагулирано с растителна или животинска сирищна (агнешка или козешка), солено и ароматно, ако е зряло няколко месеца, с характерен пикантен вкус, ако подправянето е било по-дълго;
Налични са няколко разновидности: пекорино Романо, пекорино Сарде, пекорино Тоскано и пекориноСицилиано.
...Пекорино Агродолче е сирене с ароматен и много характерен вкус, резултат от срещата между пикантните нотки на полузрялото пекорино и сладките аромати на свежия винкотто. Консистентната коричка с цвят на черен орех обгръща ронлива и леко разтопяваща се паста, с нотки на мляко, свежо грозде и вино. Това сирене е идеално за тези, които търсят изключителен и представителен вкус на територията, перфектно за обогатяване на ястия и аперитиви.
...Избираме най-доброто прясно мляко, произхождащо от ферми с местни сицилиански породи, и внимаваме за всеки детайл в процеса на обработка, за да произведем широка гама от сирена, включително така наречените исторически като ПекориноСицилиано Доп и Пиачентино Енезе Доп, които са широко разпространени на националния и европейския пазар. Нашата основна цел е да предложим на клиентите, италиански и чуждестранни, Имаме 20 различни вкуса.