...Името произлиза от капона, който по онова време лесно се е намирал в сицилианските кухни заради изобилието си. Капонът се е сервирал заедно с домати и патладжан. В началото на миналия век ястието е станало част от популярната кулинарна традиция и капонът е бил заменен с други зеленчуци. Зеленчуците, внимателно подбрани, се пържат отделно и след това се готвят с особена доматена сос.
Съставки: Пържен патладжан на кубчета 37%, доматен сос, олио от слънчогледови семена, екстра върджин зехтин, лук, целина, маслини, каперси, захар, натурални аромати, оцет.
...Известно в целия свят като типично ястие от сицилианската кухня, то също е включено сред П.А.Т. на Министерството на земеделието. Бадемите, чушките, лукът, целината, зелените и черните маслини, каперсите, оцетът, солта, захарта, доматеното пюреот местни домати и екстра върджин зехтин, това са съставките на катанската версия на КАПОНАТА; която, заедно с уважението към традициите и опита в производството, допринася за разпространението и поддържането на високото име на Сицилианската кухня в света.
...Контур с елегантен вкус и интензивни аромати, идеален за комбиниране с месни ястия или за приготвяне на отлични предястия. Всички патладжани и другите съставки се избират индивидуално.
ИНГРЕДИЕНТИ:
Пресни патладжани (задушени отделно в екстра върджин зехтин), пресни червени чушки (задушени отделно), доматено пюре, каперси, пресни моркови, лук, пресен целина, зелени маслини, борова ядка, стафиди...
... трюфел, пате от черни маслини, пикантен сос, домати с трюфел или гъби. Също така сушени трюфели в буркани. За ресторантьорството предлагаме отлични порчини и замразени трюфели. Умбрийски и тоскански вина. От 1990 г. Tartufi Bianconi произвежда специалитети с трюфели и трюфелови подправки, като трюфелово масло и ризото. Имаме също така сушени/замразени гъби и трюфели. Предоставяме и вина и EVO. Ще се радваме да можем да ви изпратим нашия каталог! Ще бъдем щастливи да ви изпратим нашия нов каталог с продукти и оставаме на разположение за допълнителна информация.
... продължават от януари до декември, извършваме следните интервенции: резитба и премахване на излишни клонки, изцяло биологично торене, постоянна и непрекъсната почистване, сертифицирани биологични обработки, събиране на маслини, мелене, съхранение на зехтина, бутилиране и изпращане до крайния клиент, включително търговци на едро, търговци на дребно и частни лица. Вино: постоянни и ангажиращи операции...