Днес дейността на Дестилерия Дета се фокусира основно върху обработката на винени продукти и副продукти (помия, утайка от вино и вино) за производството на Граппа, алкохол за хранителни и индустриални нужди, винена ракия и бренди. Произвежда се също така калциев тартрат, който е суровина за производството на натурален тартарен киселина, и семена от грозде, използвани в маслодобивната индустрия. Произвеждат се и бутилират: Тоскански граппи (класически кьянти, брунело ди Монталчино), ликьори (лимончело и амаро), джин, етичен алкохол и много други продукти.
Дейността на Дестилериите Мацари се състои в обработката на алкохолни суровини, като утайки от вино, за получаване на етилаковол и калциев тартрат, а след това от последния - натурален винен тартар, от вино за получаване на алкохол и винени дестилати, и от плодове за получаване на етилаковол и плодови дестилати.
Произвеждат се също различни видове денатуриран алкохол за индустриална употреба.
Есенции от Сицилия и Типични Продукти: Маслини, Зехтин Ночелара дел Беличе, Биологичен Мед, Вино ДПП ИГП, Оригано, Каперси, Пасито Зибиббо от Пантелерия, Мармалади и Конфитюри, Черен Хляб от Кастелветрано, Вастедда Беличина, Пекорино, Плодове Марторна, Сушени Домати, Чесън от Нубия, Патé Бузиате, Сол Трапани, Амаро Селинунте. Всички местни и традиционни продукти с Качество и Натурален Вкус.
... или елегантен подарък, също така и като корпоративен подарък с персонализирана опаковка на марката. Разпространява се в големи търговски вериги, регионални търговски вериги, HoReCa и магазини за храни и вино.