...Етеричното масло от индийско сандалово дърво (Amyris balsamifera) се получава чрез парна дестилация на дървото от сандалово дърво. То е светло жълто до светло кафяво етерично масло с сладък, дървесен и балсамов аромат.
Произход:
Индийското сандалово дърво е родом от Антилите и се среща в Централна и Южна Америка, както и в някои части на Карибите и Мексико.
Свойства:
Етеричното масло от...
...%) и други мастни киселини (<5%). Физически, то има твърда текстура при стайна температура и лесно се топи при контакт с кожата. Цветът му варира от кремаво бяло до бледо жълто. Точката на топене на маслото от шеа е между 32-38°C, и е неразтворимо във вода, но разтворимо в масла и органични разтворители. Прилага се микробиологичен анализ на партидата. За съхранение, трябва да се държи на хладно и...
...Зехтинът екстра върджин на едро е известен със своите високи нива на олеинова киселина. Зехтинът е много разпространено масло, извлечено от плодовете на маслиновото дърво. Има буквално безброй приложения за зехтина, които варират от използването му в кухнята до приложения в личната грижа и сапуните. Зехтинът екстра върджин произлиза от първото пресоване и маслото остава в естественото си нерафинирано състояние. Поради липсата на рафиниране, EVO е известен със зехтините с жълто-зеленикав цвят и характерен силен аромат на маслина.
...Чилият е дълъг зелен пипер, който се използва за мариноване. Когато се маринова с вода, сол и бял винен оцет, цветът на чилията става по-мек, наклонявайки се към жълто.
...Екстра върджин зехтинът на La Chinata се отличава основно с четири основни характеристики:
*Интензивно жълто с някои зелени нюанси.
*Сладък и лек вкус, без характерния остър и горчив вкус на маслата от южна Испания. Следователно, вкусът на това масло е наистина приятен и при дегустация е истинско удоволствие.
*Аромат на зрели плодове.
*Много високо съдържание на мастни киселини...