През 1890 г. семейството Аллард основава в Гини бирарията Brunehaut, която тогава се нарича Бирария Св. Йосиф. Тя ще стане известна в региона с производството на бири като "La Druide" и "Brunehaut 8°. През 1991 г. компанията преживява нов подем с прехвърлянето в модерни сгради, като същевременно запазва своята занаятчийска същност и качеството на продуктите си, оценявани от познавачите като "гран крю". Съчетание на традиция и модерност!
Това са основните принципи на компанията, истинският кредо на отговорниците на бирарията Brunehaut.
Традиция, защото занаятчийската бирария запазва напълно естествения си метод на производство на бири с висока ферментация, които се вторично ферментират в бутилки и бъчви. Резултатът: набор от десетина разнообразни бири от абатства или биологични, всички ценни и оригинални. За да се гарантира също така привързаността към тероара, ечемикът, използван за производството на бира, се отглежда в нашата собствена ферма в Гораен.
Модерност, защото съвременният и ефективен работен инструмент позволява стриктно спазване на хигиенните правила и производство с постоянна качество и вкус. Модерност също и в начина на подход към пазара: много бири от Brunehaut са наградени на международни конкурси и днес са налични в 25 различни държави. Открийте нашата бира Brunehaut и бирата от абатство Св. Мартин.