... дух се намира и в това вино днес.
ВИНОФИКАЦИЯ
Ръчно събиране при оптимална зрялост
Винофикация според специфичните методи за наименованието:
Пресоване, първа ферментация, вторично образуване на мехурчета и втора ферментация в бутилка
Отлежаване на дъски поне 12 месеца
СОРТОВЕ
"Мерло"
"Каберне Фран"
ДЕГУСТАЦИЯ
"Вила Бордо Розе" представя блестяща розова рокля с нежни отенъци, леко рубинени. Носът предлага елегантни нотки на касис и конфитюрени плодове.
...100% Мерло
2018 : АНДРЕАС ЛАРСОН : 91/100 « Тъмен пурпурен цвят. Интензивен аромат на виолетки, къпини, сини сливи и касис, с нотка на нов дъб и препечен хляб. Вкусът е плътен и кръгъл с модерна бляскавост, свежи аромати на черни плодове и подправки. Финалът е дълъг и разкошен. »
2017 : Златен медал CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN 2020 « Този Лусак, произведен само от мерло, предлага красива...
... пролетта на 2023 г. в тежки прозрачни бургундски бутилки с квадратна капачка.
Запушалка Диам 3 24*45.
Отлежаване 6 месеца върху фини утайки.
Дегустация:
визуални характеристики: Цвят на касис, наситен с сини отенъци.
олфакторни характеристики: Носът е ясен и открит. Разкрива аромати на пресни червени плодове: горска ягода, малина, към които се добавят подправки.
вкусови характеристики: в линията на белите вина, в устата, атаката е кръгла, след което става жива. Тук отново се изразява типичната кръглост на вината от Enclos des Anges. Сред ароматите, усетени в носа, подправките се изразяват по-ясно.
...
Дегустация: Виното представя червено пурпурно с много красив блясък. Първият нос, много обещаващ, е богат и експресивен. Разкрива нотки на касис и череша, смесващи се с аромати на кедър и подправки. Вкусът е апетитен и текстуриран, подчертан от зрели и кремообразни танини. Дългото и плътно завършване, обогатено с нотки на светъл тютюн и ментол, допълва перфектната хармония на това вино.
... преобладаващ варовик в Кот Шалонез. Наклоните са плавни и ориентирани на изток до югоизток.
Отлежаване
Винификацията започва в иноксни съдове, след което продължава в дъбови бъчви. Продължителността в бъчвите варира в зависимост от реколтите.
Характер на виното
Прекрасен червен цвят, ясен, с рубинени отблясъци, носът се отваря към типичните червени плодове на Пино Ноар (касис, вишна, червена боровинка) с димни нотки, хумус и понякога животински нюанси. Богато и комплексно, текстурата му е стегната с меки и елегантни танини. Прекрасен баланс.
Съчетания на храни и вина...
... червени плодове и мощни аромати на касис. В устата се усеща свежест, както и красива закръгленост на структурата и танините.
Сортове: Каберне Совиньон (50%), Мерло (40%), Каберне Фран / Пти Вердо (10%)
Производител: La Rose Pauillac (кооперация) в Пойак (33250)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Картон от 6 - 2013...
...[terdézom] е лек и балансиран био червен вино. Лесно е за откриване и е идеално за широка аудитория. "Това е вино, което обичаме да пием."
Дегустация
Това вино има красив рубинен цвят с виолетови отблясъци и букет от компотирани плодове. Вкусът е богат на плодове, с подправкови и ванилови нотки, меки танини и дълъг финал. То запазва своя плодов характер в послевкуса с аромати на черни плодове като къпина и касис.
опаковка 3 литра...
...Тази ликьор е приготвена с най-добрите касисови плодове. В комбинация с Арманяк, тя придава деликатен аромат, който я отличава от традиционните касисови ликьори. Може да се консумира сама с лед или като аперитив по начин "Кир" с бяло вино от Гаскон.
ТЕГЛО: 1.3 кг
БУТИЛКА: Бутилка 70cl
SKU: 028...
...Носът напомня за зан, комин, дим и цяла палитра от плодове (къпина, череша, касис, слива).
Устата е изразителна, лакомна с тези същите плодови аромати, които се развиват върху свежа и ярка основа.
Финалът е дълъг с освежаващ нюанс на кафе.
Наименование: Вино от страната на Ок Шардоне
Цвят: Червено
Съдържание: 0.75 Л
Алкохол: 13% Обем
Климат: Средиземноморски
Сорт: 100% Шардоне
Температура на сервиране: 15 - 16°...
West-Indies Distribution е вносител и дистрибутор на екзотични продукти, основно от Антилите (Гваделупа, Мартиника, Гвиана и Реюнион). Ние предлагаме най-широкия избор от продукти, вариращи от сухи, пресни, замразени до плодове и зеленчуци. Доставка във Франция и в международен план. Сътрудничим с надеждни доставчици от цял свят, за да гарантираме свежест, качество и автентичност.
Ето нашите доба...
... нотки на черни плодове (слива, касис, къпина) и щипка черна маслина. Танинната структура също е по-изразена, въпреки че е много апетитна, и ще позволи на това вино да се съхранява повече от десетилетие в избата. Личност, финес и характер са ключовите думи на този красив роман и тази чудесна история!
Съдържание: 75cl
Тип: Червено вино
Сортове: 75% Гренаш, 20% Сира, 5% Мурведър
AOC: Pic Saint Loup
Съхранение: Да се пие веднага и да се съхранява до 2032
Температура на сервиране: 16-18°C...
... отделянето на гроздовите стъбла, гроздовете се поставят в съд, където в продължение на 4 до 5 седмици, извличането на танини се извършва нежно чрез ръчно натискане на мъстта. Отлежаването продължава почти две години в иноксова цистерна преди бутилирането.
Дегустация: Тъмно рубинено оцветяване и интензивен нос, между червени плодове (череша, касис) и кедър, предвещават цялата мощ и структура на тази смес с атлантически акценти. За любителите на вкусни и свежи вина с добра дължина.
Налични реколти: 2013, 2014, 2015 и 2016...
... добавки.
ALCOOL : 12 % Vol
DOSAGE : Тип, сух
PACKAGING : бутилка 750 мл
NOTES : Ясно вино, пълно с слънце с зелени отблясъци. Лек лимонов вкус в края на устата.
MATCH FOOD AND WINE : Съвпада много добре с предястия, риба, морски дарове и като аперитив с ликьор откасис. Да се консумира между 7 и 10 °C.
...9 000 растения/ха, за да се контролира
вегетацията на сорта.
Рязане: чашовидно, много късо, позволява да се контролира добивът.
Винификация:
Беритба: ръчна.
Метод: традиционен Божоле, полусъгни, с цели гроздове.
Мацерация: 6 до 10 дни.
Отлежаване: в съд.
Дегустация:
Червено бигаро с красиви виолетови отблясъци,
този купаж освобождава сложни аромати на червени плодове
и касис, придружени от нюанси на бадем.
След ясна атака, виното запълва цялата уста.
...Нос: Доминиращ аромат на ягода, касис, подчертан с нотка подправки.
Устата: В същото време е изкусителен с нотки на червени плодове и структурен благодарение на Танат.
Тази купаж ще ви придружава през цялото ястие. Можете да я комбинирате с ястия от аперитивна дъска, предястие или месно ястие, зеленчуково къри, сирена или дори с барбекю.
Оставете да се аерира за известно време преди да го пиете, за да разкрие целия си ароматен потенциал.
Цена на намаление при 120/300/600
Температура на сервиране: 18°-20°
Дomaine: Domaine LAXE
Година на производство: 2010
Сорт: Мерло
Култура: Биологична...
...ОЧИ: Красив пурпурен цвят, прозрачен и дълбок. Лек гранатов отблясък.
НЮХ: интензивен, фин и деликатен, съчетава аромати на червени плодове (ягода, касис), конфитюрирани с по-пикантни нотки.
ВКУС: мек и маслен в началото, вкусът е забележително балансиран от прекрасна свежест. Танините, много присъстващи, но с голяма финес, ще му придадат отлична способност за стареене в следващите години.
червено вино: AOC...
...Тази купаж 100% Малбек отлежава в бъчви в продължение на една година.
Това вино с дълбок пурпурен цвят и черно-лилави ръбове е фино и елегантно на вкус с аромати на къпини, касис, придружени от нотка ванилия.
Това е вино за отлежаване, но също така е забележително и в младо състояние.
... нос, деликатни аромати на червени плодове, касис и червена боровинка. Приятна и балансирана структура.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА/ВИНО : Салами, червени меса, меки сирена.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ : Между 15 и 17°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...Вините от Шато Ламот-Кисак в младостта си показват красива дълбока рубинена цветност. При аерация се открива широка ароматна палитра, съчетаваща нотки на червени плодове (касис), печени плодове и сладки подправки. Ваниловите аромати са много добре интегрирани. На небцето, цялостта е балансирана, а меките и многобройни танини оставят място за много деликатен финал. С отлична способност за стареене, това вино изразява с годините нотки на кожа, подлес и сложен дим.
ГОДИНА:* 2017...
...Côte de Nuits Villages, червено вино от Domaine Serrigny, е пино ноар с черни плодове, което ви напомня на касис.
Състояние: Нов продукт
Държава: Франция
Регион на производство: Бургундия
Наименование: Côte de Nuits Villages
Година на производство: 2016
Алкохол: 13°
Обем: 75cl...
...60% Каринян
30% Сира
10% Гренаш Нуар
Това вино, направено от каринян, сира и гренаш нуар, събрани в оптимална зрялост, произлиза от стари лозя, разположени на глинесто-пясъчни почви, в подножието на Алберите и върха на Каниго. Носът е с аромати на червени плодове като касис и френско грозде. На вкус, виното е меко, свежо, плодово и апетитно. То се наслаждава още от аперитива, с грил, в приятелска кухня или за бързо хранене.
Сертификация: био...
... елегантен рубинено-пурпурен цвят. Носът му разкрива аромати на черна касис и череши.
Вкусът е добре балансиран с плътни танини и нотки на черни плодове и лакрица.
Отлично се съчетава с средиземноморски ястия, бели меса, слабо подправени храни (например паеля или къри) и червени меса.
...са доста специфични и могат да представят нюанси (жълт кантарион, касис, самшит,...) в зависимост от тероара, реколтата и условията на отглеждане. При късна реколта или в присъствието на благородна гниене, този сорт може също да участва в производството на велики сладки вина.
Културни и агрономически способности
Савиньон Б е много жизнен и има тенденция да се развива бурно. Затова трябва да се стремим да контролираме тази жизненост, като го засаждаме в тероари с ниска или средна плодородност, използвайки опори.
...Суперб рубиненочервен, гранатов вин. Лека виолетова нюанса придава на цялостта определена младост.
Блестящо вино с много красива презентация.
Нос с жизнерадостен характер, подчертан от аромати на къпини, касис и по-точно пъпките на касиса.
Жив атака, структурирано и тонизирано тяло с единен регистър. Вкусният финал играе с нотки на мока и какао.
Със своята красива дължина, това вино предизвиква желание да се опитва и опитва отново. Привлекателно вино.
Хубава бутилка в перспектива.
Клер де Лорен е основана преди повече от двадесет години от страстта на производител на вино откасис в Вуа-Вакон, в Мьоз. Компанията е преди всичко производител на Перле (касис, малини и мирабел) : пенливи и плодови вина, чийто успех накара Клер де Лорен да разшири своята дейност. Много рано компанията желае да обедини лотарингийските занаятчии, за да популяризира качеството, вкуса и...