...Глутаминовият натрий, известен също като MSG, е натриева сол на глутаминовата киселина, една от най-разпространените аминокиселини.
MSG се получава в резултат на ферментация на нишесте, захарна тръстика, захарно цвекло или меласа, но се среща и в бульон от водорасли, както и в много зеленчуци, сирена и гъби.
MSG съдържа единична аминокиселина от глутаминовата киселина и не се счита за...
...Солта Кала Намак идва от Индия и се използва широко в индийската кухня като подправка и добавка към пикантни сосове. Тя е особено популярна в веганската и вегетарианската диета. Черната сол е предимно натриев хлорид с малки количества натриев сулфат, желязо сулфид и водороден сулфид. Съединенията на сярата са отговорни за леко горчивия вкус, а водородният сулфид придава на солта мирис на яйца. Лечебното й действие има положителен ефект върху организма при грип, мускулни болки, стави и се грижи за кожата.
...Подправка за пиле златиста коричка Prymat придава на ястията изключителен вкус и аромат. Съставът на сместа Prymat включва разнообразни билкови и подправкови съставки, между които: сол, сладък червен пипер, лук, чесън, плод на кориандър, куркума и бяла горчица. Тази внимателно подбрана смес гарантира пълен успех в кухнята.
Без добавка на натриев глутамат.
...низин, натамицин и др.);
- Хидроколоиди (карагинан, натриев алгинат, ксантанова гума, агар-агар на прах, гуарова гума, конякова гума, пектин и др.);
- Концентрирани сокове, плодови и зеленчукови пюрета, NFC сокове;
- Ядкови пасти (паста от фъстъци, паста от бадеми, паста от лешници, паста от кашу, паста от шамфъстък с различни варианти);
- Сол за хранителни цели (полска сол, холандска сол, турска сол, египетска сол и др.);
- Подсладители (декстроза, глюкоза, малтодекстрин);
- Подправки и сушени подправки;
Винаги сме отворени за нови комуникации и сътрудничество!